Detachering brandweerpersoneel

BBN Brandwachten bestaat al 15 jaar en heeft in die jaren niet stilgezeten. Door onze vele jaren ervaring zijn we inmiddels een expert op het gebied van detacheren van brandweerpersoneel in uiteenlopende situaties. We kunnen onze – uitsluitend rijksgediplomeerde – brandwachten inzetten voor bijvoorbeeld brandweerkorpsen in de uitrukdienst en afdeling preventie, maar ook als brandwacht bij evenementen, afgekeurde gebouwen, zorginstellingen of ziekenhuizen.

Klantgerichtheid en een op maat gemaakte offerte

We hebben de afgelopen jaren uiteraard ook een en ander bijgeleerd over wat de wensen van klanten zijn en hebben we ons bedrijf op basis van de feedback van onze klanten en ons personeel kunnen optimaliseren. Ook als u nog geen ervaring heeft met het inzetten van brandwachten bent u bij ons aan het goede adres. Door onze ruime ervaring weten we u snel en zelfverzekerd te adviseren over welke detachering het beste bij uw probleem of project past. Met ons uitgebreide personeelsbestand door heel Nederland hebben we ook altijd de juiste brandwacht(en) voor u klaarstaan. Wij maken altijd een op maat gemaakte offerte voor onze klanten.

De kracht van BBN Brandwachten ligt in de unieke combinatie van onze grote kennis van ons vakgebied, ons uitgebreide gediplomeerde personeelsbestand en de betrokkenheid bij onze klanten.

Bel voor informatie 072 – 5405216 (tijdens kantooruren) of buiten kantooruren 085 – 2733258

Offerte aanvragen

brandwachten

Brandwachten
Brandwacht voor een afgekeurd gebouw
Het kan voorkomen dat de gemeente of brandweer een bouwkundige inspectie uitvoert waarbij er kan worden besloten dat er (tijdelijk) extra toezicht nodig is. Als er extra toezicht opgelegd wordt bij een afgekeurd gebouw kan BBN Brandwachten de oplossing bieden door middel van het leveren van gediplomeerde brandwachten.

Brandwacht voor een afgekeurd gebouw
Het kan voorkomen dat de gemeente of brandweer een bouwkundige inspectie uitvoert. Tijdens deze inspectie kunnen er onvolkomenheden worden geconstateerd waardoor de gemeente het besluit kan nemen dat er extra toezicht nodig is. Hierbij kun je denken aan het uitvallen van een brandmeldinstallatie of andere bouwkundige gebreken.

Brandwachten bij dakwerkzaamheden
Bij Dakwerkzaamheden van een pand wordt met open vuur gewerkt. Dat levert brandgevaarlijke situaties op. Er ontstaan regelmatig kleine branden als gevolg van deze werkzaamheden. Een dakdekker werkt vaak met een brander en kan per ongeluk in aanraking komen met ander materiaal dan waarmee gewerkt wordt (bijvoorbeeld stofnesten of isolatiemateriaal).

Brandwachten bij evenementen
Tegenwoordig worden de evenementen steeds populairder en daardoor veel bezocht, hierdoor worden de gevaren dus ook groter.

Bij Evenementen is de taak van een brandwacht om vroegtijdig iedere vorm van brandgevaar te herkennen en minimaliseren. Daarnaast wordt de beschikbaarheid van vluchtdoorgangen gecontroleerd en zo nodig vrijgemaakt.

Brandwachten in kantoren of (zorg) instellingen bij uitval van BMC/BMI
Brandwachten in kantoren of (zorg) instellingen bij uitval van BMC/BMI
De lokale brandweer is verantwoordelijk voor het vaststellen van de brandveiligheid van kantoren of (zorg)instellingen. Denk bijvoorbeeld aan bouwtechnische eisen of detectie van rook en brand.

Toezicht brandgevaarlijke werkzaamheden
Wat verstaan we onder brandgevaarlijk werk?
Onder ‘brandgevaarlijk werk’ verstaan we werkzaamheden waarbij vuur, hoge temperaturen of vonkvorming op kan treden. Denk bijvoorbeeld aan lassen, slijpen, snijden of verbranden. Ook reperaties aan kunststoffen kunnen brandgevaarlijk zijn.

Mangatwachten
Waar kan ik een mangatwacht/buitenwacht voor inzetten?
Dagelijks werken veel mensen in een besloten ruimte; een werkomgeving waar gevaar bestaat voor verstikking, bedwelming of vergiftiging. Een mangatwacht, ook wel buitenwacht genoemd, zorgt in zo’n ruimte voor de veiligheid.

Veiligheidspersoneel
Veilig werken krijgt steeds meer aandacht en de laatste jaren zijn de eisen op het gebied van veiligheid steeds strenger geworden. In sommige gevallen is het zelfs verplicht om veiligheidspersoneel in te zetten. Maar wat doet een veiligheidswacht eigenlijk? Een veiligheidswacht houdt toezicht op de werkzaamheden die worden uitgevoerd.

Verkeersregelaars
Steeds vaker eist de gemeente bij aanvraag van een evenementenvergunning dat de organisator van het evenement zelf zorg draagt voor de regulering van het verkeer in de omgeving van het evenement. Denk bijvoorbeeld aan filevorming of (gedeeltelijke) wegversperring onderweg naar een evenement.

Wij leveren Rijksgediplomeerde Brandwachten tevens geven wij BHV op locatie en diverse veiligheidsopleidingenMeer informatie