Toezicht brandgevaarlijke werkzaamheden

Wat verstaan we onder brandgevaarlijk werk?

Onder ‘brandgevaarlijk werk’ verstaan we werkzaamheden waarbij vuur, hoge temperaturen of vonkvorming op kan treden. Denk bijvoorbeeld aan lassen, slijpen, snijden of verbranden. Ook reperaties aan kunststoffen kunnen brandgevaarlijk zijn. Bij dit soort werkzaamheden zijn er risico’s op brand of explosies. Uiteraard bestaan er verschillende gradaties van brandgevaarlijke werkzaamheden. Soms volstaat het als er slechts een brandblusser binnen handbereik is maar vaak is het verplicht om een brandwacht in te huren.

Een brandwacht inhuren voor brandgevaarlijk werk

De brandwacht heeft in principe een toezichthoudende en controlerende functie, maar mocht er toch onverhoopt iets misgaan dan is de brandwacht in staat handelend op te treden. Bijvoorbeeld het op een juiste manier informatie verstrekken aan de brandweer, politie of ambulancedienst, het onder controle brengen van een beginnende brand of het leiden van een veilige en snelle evacuatie. Ons personeel bestaat uitsluitend uit rijksgediplomeerde en ervaren brandwachten. Daarnaast zijn we 24 uur per dag bereikbaar en leveren wij (ook op korte termijn) landelijk personeel.

Offerte aanvragen

Wij leveren Rijksgediplomeerde Brandwachten tevens geven wij BHV op locatie en diverse veiligheidsopleidingenMeer informatie