Verhuur/verkoop brandweermaterialen

Bij BBN Brandwachten kunt u met spoed of op langere termijn brandwachten inhuren. Naast brandwachten hebben wij ook mangatwachten, verkeersregelaars of veiligheidspersoneel voor u klaar staan. Ook hebben wij brandweermaterialen die u kunt huren. Bent u op zoek naar brandweermaterialen? Lees dan hieronder wat u bij ons allemaal kunt huren.

Verhuur/navulling brandblussers

Hoeveel brandblussers (en welk type brandblusser) u nodig heeft verschilt per situatie. Het is afhankelijk van de inhoud, vloeroppervlak en gebruiksfunctie van het pand of de locatie. We kunnen voor u volgens de brandveiligheidseisen bepalen hoeveel en welke types brandblussers u nodig heeft voor uw project of pand. Tevens verhuren wij alle typen brandblussers. U kunt brandblussers voor een korte periode huren (bijvoorbeeld voor 1 dag) of voor een langdurig project. Heeft u een brandblusser gebruikt? Dan kunnen wij deze ook voor u navullen.

Verhuur bedrijfsverbandtrommel

In elke onderneming zijn ongevalletjes mogelijk. Een medewerker die struikelt, iemand stoot zich of haalt zich open aan een scherp voorwerp; een ongeluk zit in een klein hoekje. In deze gevallen biedt een bedrijfsverbrandtrommel uitkomst. De trommel bevat bijvoorbeeld pleisters, wondcompressen en verband om ter plaatse een kleine wond te kunnen behandelen of eerste hulp bij een ernstigere verwonding te verlenen. U kunt bij ons bedrijfsverbandtrommels huren waarvan de inhoud altijd voldoet aan de wettelijk vastgestelde eisen.

Verhuur blusdekens

Een blusdeken is een van de makkelijkste blusmiddelen. Een blusdeken is voornamelijk geschikt voor beginnende en kleine branden zoals branden in een prullenbak, asbak of barbecue. Daarnaast is het een uitermate geschikt middel voor het doven van brandende kleding. Je legt een blusdeken (of branddeken) over het vuur heen om de zuurstoftoevoer weg te nemen en daarmee het vuur te doven. Blusdekens zijn voorzien van 2 stevige uittreklinten waarmee je het deken makkelijk uit kan trekken. Denk er wel aan dat je de blusdeken om je handen wikkelt vóórdat je het deken over de brand heen legt om brandwonden aan handen te voorkomen. Wij hebben verschillende soorten en maten blusdekens in de verhuur en verkoop.

Verkoop persoonlijke beschermingsmiddelen

Ademluchttoestellen

Een ademluchttoestel wordt gebruikt om veilig ademlucht te verschaffen in een omgeving waar rook en/of schadelijke gassen aanwezig zijn. Bijvoorbeeld in een brandend gebouw met giftige rook. Door het masker en een fles met samengeperste lucht kun je (tijdelijk) ademhalen zonder de rook binnen te krijgen. Je mag alleen met een ademluchttoestel werken als de gebruiker hiervoor getraind is.

Handschoenen, helmen en beschermende kleding

Ook voor het aanschaffen van handschoenen, helmen en beschermende kleding kun je bij ons terecht. Al onze materialen voldoen aan de wettelijk vastgestelde eisen. Zo moeten de kledingstukken natuurlijk brandveilig zijn en moet de kleding de drager beschermen tegen zeer hoge temperaturen. Wist u dat in een brandend object de temperatuur op kan lopen tot wel 1500 graden? Daar moet de brandwacht natuurlijk wel tegen beschermd zijn. Daarnaast moet brandweerkleding ook waterdicht zijn.

Alle brandweermaterialen hebben uiteraard een levertijd. We dragen zorg dat de materialen voldoen aan de meest recente eisen en onze materialen zijn altijd  compleet.

 

Wij leveren Rijksgediplomeerde Brandwachten tevens geven wij BHV op locatie en diverse veiligheidsopleidingenMeer informatie